tirsdag 30. juni 2020

Tømmermannskledning montering

Gå til Lagring og tips som bør leses før montering — Fagmessig montering er avgjørende for å sikre en kledning med lang levetid. Hvis du ikke benytter. Valg av tresort, type, profil. Enklere enn du tror!


Slik monterer du utvendig kledning. Slik kan du montere ulike kledningsprofiler, både liggende og stående. Se vårt utvalg av kledning. Har du ikke bindsverk med spikerslag, må du montere selvbærende spikerslag utenfor vindtettingen.


Før du monterer kledningen. Montering av kledning. Her får du en veiledning på hvordan det gjøres. Yttervegg med liggende kledning. Hva trenger du. Jeg pleier og vatre opp. Legg et langt rettbord på høykant utenpå veggen for å sjekke at den er rett. M-STOP har 100% tetthet. Tømmermannspanel innebærer at det innerste bordet overlappes av to bord. De ytterste bordene, overliggerne, monteres med spiker i hvert. Spikerne skal aldri gå gjennom to overlappende bord.


Margsiden (rettsiden) skal vende ut. Det er likevel ansett som godt håndverk å sette. På tømmermannspanel og annen stående kledning var det tidligere vanlig. Liggende kledning monteres horisontalt på vertikale lekter.


På baksiden blir den imidlertid helt tett, slik at utlekting er nødvendig. Buerkledningen blir i de fleste tilfeller montert stående, men kan også monteres liggende. Kledningen leveres endepløyd. Utvendig kledning.


Tømmermannskledning montering

De vanligste typene av stående kledning. Lektekledning montert på sløyfer og lekter. På nybygg og ved utskifting av kledning på gamle bygninger er det en forutsetning at kledningen monteres som en utlektet, luftet og drenert.


Tømmermannskledning montering

Underligger monteres på standard måte. Ved stående kledning. Den delen av bandet som underligger dekker, presser musebandet flatt. Det henvises til anvisningene i Byggforskserien, byggdetaljer fra.


Når overligger monteres. Raskt, enkelt og billig. Kle boligen med dobbelfals eller legg kledning uten fals. Vi kan tilby deg alle med en god kvalitet og til rimelige priser. Behandle kuttflater. Under montering av royalimpregnerte eller beisede bor bør man pensle over kuttflater og sår som lages i trevirke med olje eller beis. Stående kledning monteres vertikalt og bør spikres på horisontale lekter som er festet i stenderne. Den vanligste tømmermannskledningen utføres med 1mm.


ENKELFALS MED STAFF. Gran er det klart vanligste treslaget brukt til kledning i dag. Tettvokst ved med. På bildet vises både stående og liggende kledning.


Tømmermannskledning montering

Det er raskt å bygge med og gir lite kapp og svinn. Derfor regnes det som noe rimeligere enn stående.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.