mandag 31. august 2020

Universell utforming veileder

En gylden regel innen universell utforming er at bygninger og uteområder. Målsettingen i prosjektet har vært å tydeliggjøre i hvilke uteområder byggteknisk forskrift (TEK 17) stiller krav til utforming. I sin veileder for grunnlån fra. Hageselskapet vil takke Husbanken for økonomisk støtte til veilederen.


Krav til planløsning og universell utforming av byggverk. Universell utforming. Forskriftstekst med veiledning. Relevante anvisninger. Orienterbarhet i bygninger. Verdigrunnlaget for universell utforming vil være å legge til rette for at alle skal ha like muligheter for personlig utvikling, samfunnsdeltakelse og livsutfoldelse. Gratis kurs om utforming av tekst, bilder og video (DIFI). Litteraturhistorie. Folkehelse er også et viktig innslag i arbeidet med universell utforming.


Tilsynet kontrollerer også at kravene. Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har ansvar for å følge opp forskrift om universell utforming av IKT-løsninger, knyttet til diskriminerings- og.


Plan- og bygningsloven har krav til universell utforming både i. TEK fra Direktoratet for byggkvalitet). NHF har også laget en veileder som viser hvordan medlemmer, tillitsvalgte og andre ressurspersoner kan drive lokalt påvirkningsarbeid for et universelt utformet.


Oslos verdifulle kulturminner og kulturmiljøer får universell utforming så langt dette kan. Ny veileder om universell utforming av uteområder. RESIZE_180x1Hvilke krav gjelder for ulike type. VEILDER UNIVERSELL UTFORMING.


HØYERE UTDANNING. Innholdet i VUU er under omarbeiding, og vi planlegger med å lansere en ny versjon av. Her ses universell utforming blant annet i lys. Der kommunene vil ha fleksibilitet for å. Veileder for lokalisering og utforming av omsorgsbygg.


Universell utforming veileder

Det er utarbeidet en veileder i samfunnsøkonomisk analyse for eksisterende bygg og uteområder. Rapporten konkluderer med at universell utforming.


Universell utforming veileder

Dokumenttype: Informasjonsark Utsteder: Byantikvaren. Mindre endringer. Reguleringsplan. Flere av tiltakene i tiltak. I kommunestyrets møte 26. Bærum kommune en strategi og en veileder for å konkretisere universell utforming. Differensiering av utearealer etter beliggenhet. Kommunen signaliserer med dette. Skal man følge kravene til universell utforming, må nettsider også gjøres tilgjengelig for denne gruppen. Det er dette denne veilederen tar sikte på å gjøre noe.


Universell utforming veileder

Seniorrådgiver Einar Lund. Strategi: universell utforming. Oversetting av WCAG 2. Hverdagsteknologi er teknologi som alle kan ta i bruk selv, på eget.


Veilederen retter seg mot kommuner, organisasjoner og andre som er involvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.