onsdag 14. oktober 2020

Vanne betong

Ikke smart å vanne herdende betong med mye kald vann. Toppsjiktet kjøles ned i forhold til betongen dypere nede, og små skadelige riss. Så snart som mulig bør du dessuten dusje betongen med med vann og dekke til med plast. Det er viktig å få vann mellom støpen og plasten.


Hold gulvet fuktig og tildekket med plast i minimum uke. Jo mer vann du heller i en betongblanding, desto svakere blir betongen når den har herdet. Når vannet har forsvunnet fra overflaten er betongen klar til å pusses.


Vanne betong

Plast kombinert med vanning : Plast bør legges over betongen så snart den er overflatetørr. Plasten, med minimum tykkelse 04. Dersom vannet i en fersk betong fryser, vil betongen utvide seg ca 2%. Når den ferske betongen fryser, omdannes vannet.


Groups Discussions, please enable JavaScript in your browser settings, and then refresh this page. Betong, herding ? Ved at sementen reagerer kjemisk med vannet stivner massen etter. Om betongsålen tørker for raskt, kan platen sprekke opp og gi stygge sår i gulvet. Avhengig av værforhold og temperatur kan det være du må ettervanne underveis.


Jo større betongprosjektet er jo viktigere er det å gjøre en god jobb med vanning. Mye vann gir svak betong, og lite vann gir sterkere.


Konsistensen er likevel viktig for å fylle ut forskalingen helt. Til små, åpne former kan betongen være relativt tørr. Med ferdigarmert. Forskalingen av sugende materialet bør også vannes før støp.


Vannet og luften tar opp. Riktig høyde med. Hva skjer hvis jeg blander inn for mye vann ? Du får en lavere motstand og flere sprekker. Hvor lang tid tar det før betongen er hard og tåler vann og kulde?


Krav til vannkvalitet. Alt vann som kan brukes som drikkevann kan brukes til betong. Et nystøpt betonggulv inneholder mye vann som skal tørkes ut før det legges gulvbelegg.


Vanne betong

Produktet er ikke klassifisert som vanntett betong. Deretter skal betongen vannes to til tre ganger i døgnet i tre til fem døgn. Vanligvis består en kubikkmeter. Tips: Om du ønsker å utforske støping med betong videre, kan du også bruke store hostablad.


Tett, rissfri og bestandig betong med høy dimensjonsstabilitet. Weber Ber basert på sement. Gulv på grunn uten. Heller ikke gis det noen anvisning på hvordan synlig betong bør beskrives.


Ved hjelp av det lekkende vannet, kalsium i betongen og osmose, lages det tettende krystaller inne i alle sprekker og kapillærer med eller mot vanninntrengingen. Usikker på hvordan du skal støpe fundamentet til den nye brygga under vann ? Jeg har uansett stoppet lensepumpa som holdt grunnvannet unna min nystøpte betong nå etter to døgn, så nå står det under vann.


Og der kommer det til å stå i. Både betong og støp er en blanding av sement, ballast og tilsetningsstoffer. Påfør CFE VD blandet 1: 1-1: med vann, avhengig av hvor fuktsensitivt.


Vanne betong

Der hvor dette ikke er mulig, bør du så snart betongen har størknet, sørge for å vanne betongen flere ganger daglig, dette er spesielt viktig om sommeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.