tirsdag 16. mars 2021

Vidunderlig kryssord

Vidunderlig kryssord

Selv om en gressplen kan leve sitt eget liv uten så mye stell, så er det lite. Husk at når jorden og plenen er våt, som på denne tiden av året. Det finnes mange forskjellige typer gressblandinger, så du kan enkelt finne en som passer til hagen din, dens jordbunn og dine behov. Gjødselen får da løst seg opp litt før du sår gressfrøene eller legger ferdigplen.


Sår du gressfrø, raker du forsiktig. Ugresset fikser du med plenrens etter at plenen har vokst litt. Regner med at det er frøene du er redd for skal renne bort hvis det regner. Skal styrtregn til for at.


Alle med hage ønsker seg en knallgrønn, tett og frodig plen, men det krever. Når du først må gjøre dette, skal du vanne rikelig slik at fuktigheten trekker.


En brunsvidd plen vil raskt kommer seg når det kommer nedbør. Rak gjerne så dypt at rivetennene river med seg mose og døde plantedeler fra året før.


Husk også å vanne godt etter gjødsling dersom det ikke regner når du gjør det. Det er litt avhengig av når vinteren kommer. Hva må du tenke på når du skal så plen, hvor ofte bør den vannes, gjødsles og klippes? Det kan være lurt å gjødsle en dag det regner, tipser Jacobsen.


Neste vår ville jeg. Når regnet siler og hage-arbeid synes håpløst, da er det ypperlig å ta på støvler. Regner det ikke godt nok, så bør du sette på sprederen. Hvis du skal anlegge nytt be ny plen eller fylle nye kasser, så kan kompost være.


I tillegg er det viktig å alltid vanne etter gjødsling, eller gjødsle det når det regner. Når det regner – ta deg en tur ut med bøtta, og om det ikke regner sørg for å vanne godt etterpå. Når snøen smelter titter plenen frem, gul og tørr og pjuskete.


Har du forresten nåletrær på plenen din? Men om man får gjødslet når det regner litt, eller om man får vannet litt etterpå. Royal-gresset vokser saktere, noe som kan være en fordel fordi du da slipper å klippe plenen så ofte.


Vidunderlig kryssord

Du må vanne når du gjødsler, eller gjødsle når det regner, for å unngå. Når jorda er på plass må du grovplanere – det vil si jevne ut underlaget. Hvis plenen ikke skal bli så stor kan du tråkke over området med beina.


Vidunderlig kryssord

Hvis ikke blir gjødselen bare liggende oppå med fare for å svi gresset. Hvis det regner skikkelig etter gjødsling, slipper du å vanne. En vel så god metode å utkonkurrere mose på, er å lufte plenen og for eksempel tilføre torvstrø.


Når frøene er såd kan du sette i gang med vanningen. Hvis det ikke regner, kan du vanne hver dag de første dagene. Nøkkelen til et godt plenresultat ligger i forarbeidet, så før du bestiller ferdigplen. Ferdigplen er ferskvare, og når du først har mottatt plenen, har du begrenset med tid.


Når du skal så ny plen, er grunnarbeidet svært viktig for å få et godt resultat. Når du klipper plenen, bør du ikke klippe for kort, siden det kan føre til at det. Gjødsler du plenen din riktig, kan resultatet bli en frodig og grønn plen.


Så lenge du får vannet plenen godt, skal det godt gjøres å gjødsle plenen for. Når er den beste tiden for plensåing? Det bør helst ikke være for varmt.


Definisjonen av plen kan være så mangt, for mange er det den myke grønne matten. Plen kan såes ca fra mai –september, men er avhengig av temperatur og klima.


Når du velger et sted for en plen, er det viktig å tenke på at stedet er bundet til. Gjødselet skal fordeles over plenen så jevnt som mulig.


Begynn å klippe plenen når du ser at gresset begynner å vokse. Algomin Mose, som ikke er surgjørende, men tvert imot inneholder kalk, så tørker mosen ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.