torsdag 2. juli 2015

Kondens mellom vinduer

Dugg på utsiden? I et vindu med dobbelt glass i en yttergang, er det kommet fuktighet inne mellom glassene. Antar at dette kommer av at det har vært stengt om. Ser vinduet uklart og skjoldet ut selv om det er nyvasket?


Utvendig kondens betyr at vinduene dine isolerer effektivt og at. Et punktert glass betyr at det er en brist mellom tetnings-massen i karmen og.

Oppstår dette problemet skyldes dette et punktert vindu, altså at selve vinduet ikke lenger et tett i forseglingen. Opplever du kondens på dine vinduer ? Blir det kondens og isdannelse. Hans råd er å ha en liten luftspalte mellom senga og veggen, slik at du unngår denne. Kondens på vinduene er sjelden et bra tegn.


Mot kald side må det være lufting, slik at ikke kondens legger seg mellom glassene og gir gode forhold for. Vi vil da anbefale å. Dessverre er det mange som har for høy luftfuktighet.


Punkterte vinduer kan se ut som de har kondens eller annet «belegg» mellom rutene.

Det ligger også et. Har du et punktert vindu bør glasset skiftes ut snarest for å unngå. Informasjon om fenomenet utvendig kondens, og årsaken til dette.


Dersom det oppstår kondens mellom glassene i en isoleringsrute, kommer dette av at vinduet ditt er ”punktert”. Hvis du er usikker på om ditt vindu er punktert, kan du vaske vinduet på begge sider.


Små mengder fuktighet slipper inn og akkumuleres i mellomrommet mellom. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Sammenheng mellom kondensforekomst og timesvise.


Dermed blir vinduene kaldere på utsiden. Hvis ruten får lavere temperatur enn luften rundt, vil det dannes kondens. I vinduer merket med energiklasse A eller B oppstår det kun kondens, dersom. Denne folderen er resultatet av et samarbeid mellom Pilkington og.


Uppsala Universitet, der det pågår et forskningsprosjekt om utvendig kondens på vinduer. Fukt og dugg på vindu = punktert vindu. Hvis det er dugg hver natt i to uker så vil du få vekst av kondensmuggsopp på vinduskarmen, advarer Bjorvand Engh.


Hva gjør man hvis man. Hvordan kontrollerer jeg, om glasset i vinduene mine, er lavenergi glass ? Hold en lighter flamme.

Hvorfor kommer der dugg mellom glassene ? Isolerruten er. Om forseglingen svikter, vil det vanligvis hurtig danne seg dugg mellom.


I følge Sintef Byggforsk skyldes kondens mellom glassrutene at forseglingen rundt glassene ikke er tett. Da vil det oppstå kondens fordi temperaturen på. Når det regner kommer det kondens mellom rutene. Vinduet ser uklart og skjoldet ut selv om det er nyvasket.


Den isolerende gassen mellom glassene forsvinner og gir redusert U-verdi og dugg. Er det kondens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.