tirsdag 29. september 2015

Slagretning dør soverom

Muggsopp i utlektet kjellervegg under terreng Foto: Fuktinnsig. Tenker at det bør gå bra så lenge dampsperren ikke er av plast. Tørr kjeller uten å grave. Bruk av dampsperre i vegger som ligger helt (eller delvis) under terreng, anbefales ikke under noen omstendigheter.


Så i Vestre Øre BL ingen dampsperre på innsiden av kjellervegger. Detalj fra byggforsk 727. Innredning av oppholdsrom i eksisterende kjeller.


Noen som har pusset opp fuktig kjeller og fått en god løsning uten å. Brukes også på innsiden av kjellervegg for beskyttelse av kledning og damptrykkutjevning. Produktinformasjon.


UNNGÅ KONDENS: En dampsperre av plast brukes på innsiden av yttervegger og tak, for å hindre at fuktig inneluft går ut i konstruksjonene. I noen type bygninger har man ikke dampsperre. Lagene har samme funksjon som klærne våre.


Ullgenseren kan være så tykk den bare vil. Ved innvendig isolasjon bør man bruke en dampsperre. Isolasjonsplater. Trykkfaste isolasjonsplater av polystyren kan limes og festes.



Dampsperren sikrer huset mot fukt, sopp og råte. Og den holder varmen inne. Få kontroll på dampsperren, og les om hvorfor den er så viktig!


Når andel utvendig isolasjon øker, blir kjellerveggen varmere og. Har ikke gulvet fuktsperre, bør man bygge opp nytt gulv. Da kan man isolere i samme omgang. Den sikreste gulvoppbyggingen på eldre.


Felt 3: Innvendig polyetylen dampsperre og damptett utvendig isolasjon. Referanse kjellervegg. Kjeller må være opvarmet for å se en effekt. Om du isolerer kjelleren.



Derfor legges det dampsperre på innsiden av bygget. Da hindrer man at fuktig. Stifter fast dampsperre i taket, fungerer også som støvsperre og hindrer glavastøv å bli blåst gjennom.



Faktisk ikke tegn til fukt i kjeller i dag. Siden kjellerveggen er under bakken, vil den da alltid være kjølig. Plassér bindingsverk mm fra kjellerveggen for å unngå.


GULV MOT KJELLER ELLER FRILUFT. Fest en dampsperre over isolasjonen, vær nøye. Vanlige feil er å bruke for mye isolasjon eller å bruke dampsperre av plast utenpå isolasjonen. Plastfolie på isolasjon er bare.


Denne dampsperren har alle gode egenskaper, den er solid og laget i mm plast med teknisk godkjenning fra Sintef Byggforsk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.