tirsdag 3. november 2015

Gamle vinduer som ramme

Gamle vinduer har en kvalitet man sjelden finner i nye vinduer. Til tross for en slitt overflate er som regel trevirket i karm- og rammeprofiler i god stand. Nye termovinduer i gamle rammer.


En arbeidsbeskrivelse. Tekst og foto Anders Aaserud. GAMMEL RAMME : Ola Fjeldheim i Fortidsminneforeningen har en forkjærlighet for gamle bygningsdeler.

Nr gjør meg SULTEN! Gjenbruk av gammelt vindu. Derfor kan det være mer lønnsomt å reparere de gamle vinduene enn å. Ta ut glasset, rense rammen. Ene vinduet er skada.


Her kan du sette inn dine barnebilder og bruke dette som ramme, spesiellt og meget pent. Dersom det er mulig å bevare vinduer hele, kan du forlenge de gamle. Du kan enkelt lage en fin ramme av gamle vinduer, men sørg for at rammen er stabil og rengjort før du setter den opp inne.


Bevaring av gamle vinduer i verneverdige hus er derfor en viktig oppgave for eiere og forvaltere.

Nye vinduer har normalt én ramme med flere lag glass, mens. Glipper mellom kitt og glass kan lage mye skade på kort tid – spesielt på vinduets bunnramme. Oftest må det gamle kittet fjernes, falser må.


RESTAURERT: Både ramme og karm på soveromsvinduene ble. Det er fordi glasset. De gamle vinduene er oppgradert slik at de nå har en såkalt U-verdi på 5. Trinnvise instruksjoner for hvordan du lager en ramme for vinduer med egne.


I tilfelle av vinduer med ramme og fôringsrør av plast er hensikten å redusere vedlikehold. Plastvinduer er forsterket med metalprofiler innsiden og er også. Grunnen til dette er at ett av hulrommene er fylt med luft i stedet for argon.


U- verdien til ramme blir imidlertid lavere i et vindu med vareramme enn. Hvilken u-verdi har gamle vinduer ? Danmark Public Domain. Et enkeltglass. Idéer til projekter med gamle vinduer, rammer og lignende.


Jeg har lenge vært på jakt etter noen gamle vinduer, som jeg blandt annen skulle lage ramme av. Har noen bilder av besteforeldre og. Annoncer med Gamle Vinduer Med Ramme på DBA.

Stort udvalg af Gamle Vinduer Med Ramme til billige priser. På DBA finder du altid et godt tilbud på både. Når gamle, historiske vinduer skiftes ut, er det et mål at de stilkopieres.


Så lenge ramme - og glassinndelingen oppfylles og evt. Med moderne vinduer er kaldras fra vinduer nærmest.


Tidligere i år fikk jeg se et gammelt vindu med sproser som var "modifisert" til å bli en fotoramme, der det var satt inn et bilde i hver vindusrute. Vinduet ser nesten identisk ut med de gamle vinduene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.