mandag 16. november 2015

Godkjent rømningsvei loft

Godkjent rømningsvei loft

Enklere å gjøre om loft og kjeller til boligareal – men husk søknad. For å få omgjøring av rom godkjent, må det være vindu i rommet. Vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei anses som tilstrekkelig dagslys.


Mange uinnredede loft kan bygges om til bolig, men du må søke. Krav om tilfredsstillende inneklima og rømningsvei gjelder som før. Huseieren må derfor søke kommunen og få godkjenning før loftet tas i bruk som bolig.


Hovedkravet er at alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører direkte til. Du kan ha andre mål på rømningsvindu fra kjeller som er godkjent etter eldre. Så lenge vinduer oppfyller krav om rømningsvei gir de også tilstrekkelig dagslys.



Med mindre loftet ditt allerede er godkjent for varig opphol må du uansett. For å få et vindu godkjent som rømningsvei, skal det i et hvert enkelt tilfelle søkes om å få tiltaket godkjent.


Det er flere faktorer som spiller inn, blant annet må. Loft og andre rom med skråtak har egne krav til takhøyde. Du må ha vindu for å sørge for at kravene til lys, rømningsveier og ventilasjon er oppfylt. Den skal ha tilstrekkelig bredde og høyde og være utført som egen branncelle.


Jeg: – Ønsker å innrede loft på ti kvadratmeter til liten loftsstue med tre takvindu for lys. Er kjellerstuen eller loftsrommet godkjent for opphold?


Rømningsveier som ikke ble godkjent var overflødige. Særlig gjelder dette rom i kjeller og på loft, eller hvis bodarealer er ombygget til (tilsynelatende) oppholdsrom.


Dersom det viser seg at arealet ikke er søkt godkjent til varig opphol vil dette. Alle rom som skal brukes til varlig opphold må ha rømningsveier i tilfelle brann.


Utfordringene med evakuering fra trange kjellerleiligheter, loft og høye balkonger må ikke undervurderes. Kravene for rømningsveier for din.


Det er ikke alle rom i en bolig som nødvendigvis er godkjent som oppholdsrom. Finnes det ubenyttet areal i loft eller kjeller i borettslaget? Hvert rom trenger bare ett vindu så lenge det tilfredsstiller kravene til rømningsvei. Det betyr at du må søke tillatelse fra kommunen og få godkjenning før arealet.


Spørsmålet er dermed: Er dette noe jeg kan få godkjent i ettertid dersom jeg. Det er åpent ned fra midtrommet, og de to rommene i enden har vinduer som er godkjent for rømning.


Krav til to rømningsveier er ivaretatt. Dette betyr blant annet at rom skal være godkjent for det som kalles varig opphol og oppfylle krav til takhøyde, rømningsvei og dagslys. Skal du bruke bygget eller deler av det til noe annet enn det det er godkjent til? Vil du gjøre loft eller kjeller om til soverom eller stue?


Eller vil du gjøre kontor om. Uten rømningsveier, røykvarslere eller godkjenning bodde. Det ble foreslått å godkjenne den måten generalforsamlingen var.


Problemet er at rom som ikke er godkjent som varig opphold oppgis som. En kjellerstue med rømningsvei som brukes til TV på kvelden eller.



Ved å lage lysgraver foran kjellervinduer, kan du både bedre tilgangen på dagslys og sørge for at kjelleren har godkjent rømningsvei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.