fredag 19. februar 2016

Anlegge ny plen på gammel

Fordi du allerede har nok med jord under den gamle plenen din, kan du med litt forberedelse av underlaget snart rulle ut en flunkende ny plen. Ved legging av. Alternativt kan man harve opp den gamle plenen. Ferdigplen kan ikke legges rett oppe på gammel plen, fordi det gjør det vanskelig for røttene i. Noen med erfaring med å så ny plen over gammel plen?


Skal plenen anlegges på tung leirjor er det lurt å blande inn sand eller grus med jordforbedringsmidlene i de øverste cm. Har man løsere jord kan man fylle. Det er ofte lettere å gjøre enn gammel plen go enn å begynne på nytt.


Da bygger du opp plenen fra toppen, og får en ny overflate. Skal man gjøre det "fort og gæli" kan man slenge et nytt jordlag (minst cm) oppå gammelt gress eller mose for å anlegge ny plen. Hvor mye jord trenger jeg til plen ? Et lastebillass holder til ca. Skal du anlegge plen i hagen, eller har du en plen som har sett sine beste dager ? Bruk greip eller jordfreser, og bland inn ny jord og gjødsel.


Så plen – slik lykkes du! Følger du våre rå kommer du til å elske plenen din! Artikkelen er flere år gammel. Skal jeg grave alt opp og anlegge ny plen = dyrt?


Det er et stort prosjekt å anlegge en helt ny gressplen: Den gamle plenen skal pløyes opp, alt gammelt gress og ugress skal fjernes og jorda. Reparere plenen. Hvis det har oppstått stygge flekker i plenen der gresset ikke vil vokse, kan du hjelpe den i gang ved å strø på nye.


Kunsten å anlegge plen. Siste halvdel av august er idéell for å anlegge ny gressplen, enten du skal så eller legge ferdigplen. En nylagt eller nysådd plen trenger nemlig mye vann. Og det er viktig å kjøpe riktig jord når man skal anlegge plen.


Anlegge ny plen på gammel

Gjødsling ved anlegg av plen …. NYANLEGG AV PLEN. Når en hage anlegges første gang, har en best mulighet til å få. Normalt lages ny plen i forbindelse med nybygg, så vi har tatt utgangspunkt i det. Det første som bør gjøres, er å frese opp jorden med en jordfres.



Når du skal lage en ny plen : Unngå å anlegge ny plen der det er mye skygge. Der vil gresset neppe komme. Legge ny plen på gammel plen. Anleggsgartner, Steinlegger Ønsker kantstein rundt planlagt grusareal og anlegg av ny plen.


Den perfekte plen kommer ikke av seg selv, men krever en innsats av. Gartner Morten Bragdø viser hvordan man klargjør hagen for ny sesong. Hva er så grunnarbeid?


Det er den jobben du gjør FØR jord og planter anlegges. Er det derimot en gammel hage som skal omgjøres eller renoveres, så er. Og vi gjør derfor flere feil når vi skalanlegge plen.


Denne artikkelen er over år gammel. Så hva gjør man når man vil anlegge ny plen ? Når på året er det lurt å så ny plen ? Temperaturen når du sår gress. Ta knekken på gammel plen, som har blitt angrepet av en plante som har spredd seg nesten over det hele, i tillegg til at den er for skrinn.


Anlegge ny plen på gammel

Bør jeg gå fram som om jeg skulle anlegge en ny plen ? Enkelte steder vil det antagelig være nødvendig å fylle på en del jord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.