tirsdag 26. april 2016

Male gammelt tregulv

Et gammelt og slitt tregulv kan få skinnende flott, nytt liv, hvis det får 3-strøk robust gulvmaling. Ikke noe av jobben med å male tregulv er. For eksempel vil det ofte være maling på sidene av plankene.


Dette kan være vanskelig å få av. Har du et veldig gammelt tregulv med store sprekker mellom.

Maling egner seg best til tregulv og betonggulv, sier fargedesigner i Nordsjö, Tale Henningsen. Fliser, laminat og linoleum egner seg ikke like.


Gamle gulv har sin sjarm ved at det er sprekker mellom bordene, men det er helt opp til den enkelte hvordan man vil ha det. Flekk de sparklede partiene med.


UGJENKJENNELIG: Når tregulvet males ser du raskt store endringer. MALE GULVET SELV: Å måle gulvet er fullt mulig, men det er visse gulv.


Hvis du skal male et gammelt tregulv, parkett eller laminat, bør du. Når du skal male gulv, er det viktig å gjøre et godt grunnarbeid - da får du.

I dette huset skal vi male gulvet i. Men hva slags maling skal du bruke på parkett, laminat, betong, vinyl og andre underlag? Og hvordan maler. Mal to til tre bord om gangen. Husk å la malingen tørke ordentlig mellom hvert strøk.


Slik gjør du det: Male nytt ubehandlet tregulv. Vask gulvet med gulvrens. Deler av gulvet er nytt (små men like fullt) med bjelke. Jeg har et gammelt tregulv i lakkert eik (tror jeg) som er veldig stygt og.


Ottos tips: Her får du en demonstrasjon i hvordan du maler gulv på best mulig måte. Klippet er hentet.


Store bordsprekker kan tettes med dertil egnet lateks fugemasse, som er elastisk og overmalbar. Et slitent tregulv får nytt liv med litt maling.


Vi viser deg hvordan du får det beste resultatet når du maler dine gamle tregulv ! Er det håp for det gamle tregulvet ? Hva med å pusse og behandle, og så male hvitt?

Blir det holdbart nok. Enten du har en moderne leilighet eller et gammelt hus, kan malte gulv hjelpe. Malingen kan brukes på laminat, vinyl, betong, tre- eller parkettgulv. Alle gulv kan males.


Et slitt tregulv, parketten i stuen, laminatgulvet på kjøkkenet og til og med. Her et gammelt parkettgulv malt med halvblank. Hvis ikke du vil slipe, må du male. Olje, lute, beise, bare lakke…eller male.


Inne i huset har vi malt både vinyl, tregulv og laminat – med noe ymse erfaringer. Skal du male en vegg eller pusse opp gamle møbler eller pynt? Eidsvåg i åsane. Har du revet opp et gammelt linoleumsgulv for å komme til tregulv, må du nok gjøre en grundigere.


I gamle bygårder er det ikke uvanlig å finne flotte, gamle tregulv under flere lag med gulvbelegg og kjedelig parkett. Vi nordmenn elsker jo slike.


Et godt forarbeide er viktig når du skal male trefasaden. Men det går an å fornye gamle gulv med maling. Visst er det flott med nyslipte og lakkede tregulv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.