fredag 29. april 2016

Plan og bygningsloven universell utforming

Plan og bygningsloven universell utforming

Universell utforming er et anerkjent prinsipp for utvikling av et mer inkluderende samfunn. Lov om planlegging og byggesaksbehandling ( plan- og bygningsloven ). Tiltak etter kapittel skal innenfor sin funksjon være universelt utformet i samsvar. Dette innebærer at det må.


Prinsippet om universell utforming skal ligge til grunn for planlegging og. I § 4-om planprogram står det følgende. Temasiden her retter et særlig fokus på de krav som gjelder for universell utforming av publikum- og arbeidsbygninger.


Av denne loven. Med universell utforming mener vi at produkter, bygg og uteområder for. Karen-Anne Noer, Universell Utforming AS. Byggteknisk forskrift. Plan - og bygningsloven. TEK med veiledning. Bestemmelser om tilgjengelighet og om universell utforming. Rundskrivet er til dels utdatert i forhold til sikring av universell utforming da krav til dette nå er sikret gjennom teknisk. Det skal tas hensyn til. Selv om uni- versell utforming er.


Handlingsplanen skal også bidra til å oppfylle Norges. Seniorrådgiver Einar Lund. Komiteen viser til at åndsverksloven ikke vil komme i konflikt med plan- og bygningslovens bestemmelser for universell utforming for nye tiltak, fordi disse.


Et forslag til ny formålsparagraf i plan- og bygningsloven signaliserer en. For nye tiltak stiller plan- og bygningsloven og forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK10) strenge krav til universell utforming. I dagens lov heter det at «prinsippet om universell utforming skal.


You are here: sintef. Academic lecture. Videre skal de kunne. Kommunal-og moderniseringsdepartementet har sendt ut forslag til endringer i plan-og bygningsloven på alminnelig høring.


Ved å benytte virkemidlene i plan- og bygningsloven vil en få en god forankring av universell utforming. Dessuten skal det tas hensyn til universell utforming, barn og unges oppvekstvilkår og estetisk utforming av omgivelsene. I ny plan- og bygningslov er universell utforming tatt inn i første formålsparagraf. Menneskers møte med kulturminnet.


Plan og bygningsloven universell utforming

Kulturminnevernet har fra starten arbeidet. Pålagt universell utforming. I formålsparagrafen i plan- og bygningsloven hete. Gi opplæring til.


Hensynet til universell utforming skal innarbeides i planforslag. Etter plan- og bygningslovens § 20-andre ledd bokstav b ogkan det fastsette. Nye barnehager eller barnehager som renoveres, skal være universelt utformet. Alle evalueringene kombinerer spørreundersøkelser med dokumentstudier.


Plan og bygningsloven universell utforming

Alle kommuner bør ha deltatt aktivt i veiledning om ny plan- og bygningslov innen. Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, 21. MNAL Cecilie Flyen Øyen.


Slike konstruksjoner krever søknad i henhold til plan- og bygningsloven. Oppbygde plattinger. Arealene skal ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.