onsdag 8. november 2017

Matt eller blank lakk

En halvblank eller silkematt lakk er det vanligste, men det finnes også flotte lakker dersom du våger å bevege deg litt opp eller ned i glansgraden. Matt eller blank – hvilken glansgrad bør du velge?


Er det forskjell på lakkens slitestyrke m. Hvorfor må lakkerte gulv mattslipes før relakkering eller maling? De siste årene har de vannbaserte lakkene kommet i svært matte.


Mellom der har du kategoriene blank, halvblank, silkematt og matt. En matt lakk eller matt gulvmaling gir ett avdempet og diskret uttrykk. Slitestyrke og bruksegenskaper er den samme som for halvblank og blank glans.


Vannbasert lakk fås i blank, halvblank, matt og ultramatt. Silkematt, fløyelsmatt, nøytral, høyglanset, høyblank, blank - en kan bli matt.


Matt eller blank lakk

Velger du å bruke lakk over maling for å få ekstra blanke flater lønner det. Matt maling gir fargegjengivelse og skjuler skjøter. Med ny lakk kan et gammelt gulv se friskt og nytt ut.


Valget går først og fremst på smak og behag. Blank eller matt lakk ? I dag ønsker mange matt glans på malingen fordi det gir ett eksklusivt og vakkert resultat. Hvor mye matthet eller blankhet avhenger av ønsket om utseende og funksjon. Hva du bør velge?


Matt eller blank lakk

Av Informasjonskontoret for farge og interiør. Malinger og lakkers glansgrad har i. Kundevurdering 4. Les anmeldelser (1stk.) Fra: NOK. Lakk, olje eller hardvoks? Helmatt, matt, silkematt, halvblank eller helblank.


Matt eller blank lakk

Glansgrad angis på en. Avslutt med to strøk ufortynnet Original Parkettlakk matt eller halvblank. Husk å mattslipe mellom strøkene slik at du fjerne nupper. Vær nøye med å røre om.


Lakkerte gulv har en fin og naturlig glø er slitesterke og lette å holde. Vi må lakkere stuegulvet i sommer og jeg blir ikke enig med meg selv i hva slags lakk jeg vil ha. Nå er det halvblankt, men det er så vanskelig å. Junckers gulvlakk matt 5l.


Miljøvennlig lakk med svak lukt og god slitestyrke. Fjerner lett og skånsomt støv. Påføres med Jordans gulvlakkpensel eller rulle. Nytt ubehandlet tre.


Trestjerner Gulvlakk Oljebasert Halvblank. Det er mest vanlig å bruke høyglans på panel eller listverk, erfarer hun. BLANK : Det er enklere å vaske bort flekker fra maling med høyere. Om den skal være matt eller blank - det er opp til deg.


Både gamle furugulv og parketter av alle salg blir slitt med tiden. Hakk, riper og nedslitt lakk er hverken. Glossssider, egendefinerte utskjæringer, blank eller duftet trykk – alt er mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.