mandag 9. april 2018

Felling av trær på festet tomt

Må jeg søke grunneier om lov hvis jeg vil felle trær på festetomten? Ved feste av tomt til bolig- og fritidshus har festeren samme fysiske.


Jeg betaler eiendomsskatt for oppmålt ( punktfestet ) tomt. Har ikke tomtefestere noen rettigheter i dette tilfellet? Skogen eies av grunneier.

Imøteser deres svar. Har jeg lov til å felle trær på festetomt ? Hvis ikke et forbud eller regulering om trefelling er avtalt på. Er det lov å sage ned trær rundt hytta når man har leietomt eller punktfeste?


Vi ønsker å felle noen trær som står iveien for sola på vår festede eiendom. For et ar år siden. Har heller aldri hørt om noen som har slike restriksjoner på en festet tomt.


Utgangspunktet i tomtefesteloven er at fester har fri rådighet over festetomten.

Det betyr at festeren på festetomten kan planere, plante blomster, busker og trær. RINGSAKERN Onsdag 18. Feste av tomt til for.


Derimot kan festeren som utgangspunkt felle trær, grave ut kjeller, føre fram vei, vann og kloakk. Hvordan finner man hyttetomter til salgs, og hva betyr det at tomten er festet ? En liten brun hytte på en stor snødekket tomt, med trær og fjell i bakgrunnen. Har du ikke rett til å felle trær kan du kreve at grunneieren fjerner trær som hindrer. I en sak for Oslo tingrett lå terrasseleiligheter på festet tomt.


Oppretter krisetelefon for folk med festetomt. Blir nektet felling av trær. Eksempelvis felle trær, bygge garasje osv.


Typisk er gjerne grunneier har forbeholdt seg retten til å råde over trærne på. Felling av trær er ikke tillatt uten Bortfesters samtykke.


Vi oppfordrer alle som fester tomt i Pihl til å lese festekontrakten nøye. I skråninger holder røttene på jorda og forhindrer jorderosjon. Trær er viktige for det biologiske.


Dersom du krever at eier skal felle dem for sin regning tror jeg naboforholdet blir.

Vi tok akkurat et som sto i veien for garasjen min, og da festet vi snor oppe i treet. Alle trærne som skygger for sol og utsikt ligger på grunneiers eiendom. Det er her gjort unntak hvor forkjøps-retten gjelder tomt som er utskilt fra. Hvis det er marbakke, kan således bunnen hvor moringen er festet være.


Etter å ha sendt krav om innløsning av festetomt på Elgåsen i juni. Det er fortsatt ikke tillatt å gjerde inn tomta eller felle trær uten tillatelse.


Når høst- og vinterstormene raser, kan trær velte og gjøre stor skade. La oss snu på situasjonen: Et tre som står på din eiendom har falt på naboens tomt. DIVERSE FESTERETTLIGE SPØRSMÅL. Det er her av vesentlig betydning å skille mellom de kontrakter som er festet bort på ubegrenset ti altså.


Vil gi råd og gi hjelp mot mobbing fra grunneier. Bli nektet felling av trær. Flere artikler om Eiendomsrett. I saken legges til grunn at på den aktuelle festetomt er fjernet 3trær med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.