onsdag 20. mai 2020

Støpe baderomsgulv med fall

Skal støpe gulv på badet nå en av de nærmeste dagene. Det jeg lurer på er hvordan man i praksis gjør dette med å lage fall på gulvet.


Støpe baderomsgulv med fall

Her ser man tydelig at det er fall ned mot avløpet i dusjen. For å beskytte pexrørene når betongen bæres inn, er det lagt en plate i døråpningen. Det går med tonnevis av mørtel når man skal støpe nytt gulv på badet.


Det er ikke anbefalt å gjøre slik mange har gjort tidligere, nemlig å støpe lokalt fall rundt sluket i dusjen og ellers ha flatt gulv. Da sikrer du ikke. En påstøp er et gulv som er støpt på bærende underlag.


Proffe murere bruker kort tid på å støpe et gulv med helt riktig fall, og de har så god trening at de kan legge på fliser etter øyemål. Hvordan støper man et gulv og hva skal man tenke på? I denne episoden viser vi deg hvordan man skal. Her ser du hvordan du bruker Weber Støpemørtel Bad, en hurtigherdende mørtel som gir god.


I videoen kan du se hvordan han arbeider for å jevne støpen og samtidig lage fall mot sluk. Megaplan avrettingsmasse 20kg - MegaFlis. Når du skal støpe med fall, så anbefales det helst at du bruker tørrstøp. Altså jordfuktig støp.


Det er absolutt mulig å støpe sitt eget garasjegulv, spesielt ved bruk av DØNN Armert. Husk å legge drensrøret med slissene opp, og med fall fra byggegropa. Flislegger, Gulv Deler av gulvet har feil fall noe som gjør at vannet samles inn mot veggen når man dusjer. Rista til sluket er i Tillegg litt høyere enn flisene på den.


Membran under påstøp på gulv og Toppmembran på vegg. Det må være fall i underlaget før membranen legges. Bygging av fall mot sluket gjøres med Lataflyt med mindre vanntilsettning. Materialforbruk.


De fleste av dem skal. Når du sliter med å få fall på gulvet, hvordan skal du få det tett da. Den ene løsningen er lirer i betong når man støper tykt, altså feks. Velegnet til fallsparkling.


Støpe baderomsgulv med fall

Selvutjevnende, støper, sparkelmasser, vannfaste, frostsikre og fiberarmerte. Avretting av gulv er en meget viktig del av grunnarbeidet, for å sikre et varig. En slik masse er også ypperlig for å bygge fall mot sluk i dusjområdet, eller for å. På undergulvet (før membranen legges) skal der være fall mot sluk. Vi har et gammelt hus der vi skal bygge bad i et soverom i 2. Er det gode alternativer til å støpe, evt kan.


Golvet hadde noe fall fra før. Gulvet er klart med armeringsmatte og varmekabler. Alfix PlaneMix brukes, den er velegnet til fall opp til 1:100. Fall opp til 1:med selvutjevnende sparkelmasse.


Ved bruk av veggnære sluk. Dette kan igjen bety ytterligere treg styring, og, i verste fall, et sjikt i betongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.