torsdag 21. mai 2020

Tokomponent silikatmaling

Det er smart å ha en rutine for stenging av vann - enten det er hjemme eller på hytta. Gjør du det, kan det bli en billig forsikring. Frosne rør kan nemlig fort bli dyrt. Han får støtte fra rørleggermester Gunnar Arntsen hos Rørkjøp-partner Storfjord Rør AS.


I tillegg til å ha på varme på i hytta, bør hytteeiere alltid. Her tipsene som sikrer deg mot utbehagelige overraskelser som ødelagte termostatkraner, frostsprengte vannrør og store vannskader. Sprengte vannrør.


Tokomponent silikatmaling

I følge Ketil Voll i DNB Skade er vannskader som følge av frostsprengte rør en stadig mer vanlig skadeårsak. Gode råd for å hindre frost i rør er dyre når kulda setter inn. Isoler rørene og unngå frostskader.


Easy REG fra Pipelife er en digital bryter med innebygget termostat som forhindrer frosne rør i hus og hytter. Den aller vanligste formen for vannskader på hytter i Norge skyldes frostsprengning av vannrør. Mange hytter har under lengre tid ikke har vært i bruk på grunn av.


Den kan etablere seg i varmtvannstanken, vannrør og dusjhoder hvis hytta. Et par timer er alt som skal til for at vannrørene fryser. Lekkasjer fra vannrør og sanitærinstallasjoner i hytter koster forsikringsbransjen cirka. Ved fravær tømmes alrt av rør og vvb med unntak av "vannlåsen" til kjøkkenet i gulvet.


Liker det ikke, ville ha foretrukket å lagt vannrørene i. Hvert år forårsaker frostsprengte rør store skader i norske hus og hytter. Selv om hovedvannledningen inn til den enkelte hytte vanligvis ligger frostfritt og i noen tilfeller beskyttet av isopor, kan vannet fryse i – og under hytten når.


Den vanligste formen for vannskade i hytter er frostsprengning av vannrør. Når isen tiner igjen, strømmer vannet ut i hytta og gir vannskader. Unngå frostskader i rør.


Tokomponent silikatmaling

I hytter bør alltid hovedstoppekranen stenges og vannrørene tømmes før hytta forlates. Husk også å tappe ut vannet. Når vann fryser til is, øker volumet med ca.


I en lukket rør ledning medfører dette. Det vil da være vannrør og avløpsrør. Legge vannrør fra utvendig rør inn til hytte med stoppekran, og eventuelt varmekabler om nødvendig. Rørisolasjon vil forsinke tiden det tar før temperaturen i. Stadig flere legger inn vann på hytta uten å sørge for tilstrekkelig varme.


I vinter har frostsprengte vannrør ført til rekordstore hytteskader, ifølge If. Hytta ligger i Sverige og har ett gult skilt ved bryteren til varmekabelen som ligger i vannrøret. På dette skiltet står. Når du da kommer opp på hytta en sen fredagskvel sørg for å minimere.


Det er for mange en drøm å kunne reise på hytta for å komme nær denne. Frostsprengte rør kan gjøre store skader på bolig og hytte, og kan. Sørg for å ha plussgrader i alle rom med vannrør, minst 4-grader.


Mange vinterskader på hytter kunne vært unngått med enkle grep. I de verste skadetilfellene må vannrør, gulv og vegger rives og erstattes med nytt, og for.


Kulda er på vei over store deler av hytte -Norge. Også hytter har store problemer med vannskader. Utbetaling av erstatning etter vannskade på norske hytter, har økt med nesten 44% siden.


Tall fra SINTEF viser nemlig at vannskader fra frostsprengte rør står for opptil prosent av de samlede kostnadene knyttet til vannskader i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.