onsdag 2. september 2020

Vaske laminat med eddik

Foto: FOTO: Trine Jensen. Bare du ikke går i såpefella. Det er enkelt å vaske laminatgulv. Hvilket vaskemiddel bruker du på laminatgulv ? For å fremskynde, kan du bruke en liten dråpe eddik.

Hvordan vaske ekstremt skittent gulv? Laminatgulv er populære og enkle å vedlikeholde. Men hva enn du gjør: Du må ALDRI vaske laminatgulvet med grønnsåpe eller natursåpe. Rengjør du disse tingene med eddik gjør den mer skade enn nytte.


For å beholde glansen i et Pergo-gulv bør du unngå å bruke vanlige rengjøringsprodukter slik som såper og vaskemidler da disse vil danne en film på overflaten. Unngå bruk av vaskemidler på laminat, det blir ofte skjoldete.


Men, en dråpe zalo pr liter.

Spørsmål og svar. Jeg har noen gulv med en billig laminat, og det verste med laminat er vel at det. Ikke finn fram vaskebøtta med en gang du skal vaske laminatgulvet. Du sparer mye tid på å begynne vaskingen med tørre metoder, sier Plusstids vaskeekspert.


I stedet for bør du vaske benken med varmt såpevann og mildt oppvaskmiddel. Tre, stein, kompositt eller laminat ? Les mer om benkeplater.


At eddik kan være et effektivt vaskemiddel, er ikke noe nytt, men nå har en gjeng. Et laminatgulv tåler så lite vann at det vil begynne å svulme i. Mens eple cider eddik er nyttig for mange ting, er det ikke anbefalt for rengjøring av laminatgulv. I stedet kjøpe en flaske destillert hvit eddik, som vil rydde uten å. Kan laminatgulv vaskes med damprenser?


Vi anbefaler å bruke eddik til dette, en velprøvd tradisjonell metode. Hva slags laminat kan vaskes. Jo bedre det er å vaske gulvene i huset - vi rengjør laminat, heltre, parkett, granitt.


Og for et laminat, anbefaler de denne metoden: eddik og veldig varmt vann.

Hell liter vann i bøtte sammen med eddik. Vask gulvet og la det tørke. Når flisene er ny montert er det viktig å vaske flisene med byggrengjøring.


Nei eddik er ikke bra for fugene, eddik vil virke som en syre og ødelegge. En blanding av eddik, vann og eteriske oljer skal kunne vaske både tregulv, laminat og flislagte gulv. Det viktigste er at forholdet mellom eddik.


Laminat - og parkettgulv rengjøres med halv dampmengde og kluter, slik at så lite. Påfør gjerne noen dråper eddik og la det virke i ca. Hvis du bestemmer deg for å vaske gulvet fra et laminat eller parkett - sørg for at. Hva er den beste måten å vaske et laminat uten å skade belegget?


Vi opplever ofte av gulvene oppleves seige etter vask. Fettet kan fjernes med vann, eventuelt tilsatt noe eddik for å nøytralisere fettet. Vinteren er her, og uansett hvor man skal vaske, i trapper eller kontorer – gulv blir alltid mer. Eddik virker som syre og vil ødelegge sementen i fugemassen.


Overflaten får etter hvert et slørete utseende og vann som renner ned i skjøtene mellom. Det skal du ikke gøre – du bader jo heller ikke i vaskemiddel, vel? Vaske laminat med opvaskemiddel.


Opvaskemiddel er beregnet til opvask.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.