onsdag 18. september 2019

Olje eller lakke parkett

Oljen vil trekke seg inn i treverket og fremhever de enkelte treslagenes naturlige nyanser. Lakk, olje eller hardvoks? Overflatebehandlingen påvirker både utseendet, parkettens egenskaper og behov.


På BOENs gulv er det brukt hardvoksolje – eller naturolje, som det. For å få til ønsket uttrykk på gulvene, har det mye å si om man benytter lakk eller olje på gulvflaten. Vi får ofte spørsmål fra kunder om hvilke overflatebehandling. Skal du velge et hvitoljet eller hvitmattlakket parkettgulv ? Grunnen til at man pleier et oljet gulv, er at man skal mette treet med olje.


Disse ripene vil være der frem til man velger å slipe gulvet og lakke det på nytt. Oljen trekker inn i treverket og gir gulvet en fuktavvisende overflate. Olje beskytter treet mot fukt. Men oljen velges først og fremst fordi den gir.


Olje eller lakke parkett

I mange år har de fleste nordmenn valgt parkett. Vi skal kjøpe parkett, sannsynligvis boen og lurer da på hva som er mest slitesterk av lakk og oljet? Hva foretrekker dere?


Olje eller lakke parkett

Lut brukes til å holde gulv av nåletre lyse, og skal alltid følges opp av en beskyttende behandling med såpe, olje, voks eller lakk. Uansett om du har tregulv eller parkett, står valget mellom å male, lakke, olje, lute eller såpebehandle.


Eller en kombinasjon av flere av disse. Helt nytt hus med parkett som aldri har vært lakket eller oljet før, eller skal dere slipe gulvet før å fjerne gammel lakk før dere evt. Vedlikehold av parkett innbefatter i hovedsak to ting, nemlig oljing eller sliping.


Hardvoksolje er en overflatebehandling som er en kombinasjon av olje og lakk. Vår matte lakk gir nesten inntrykk av at gulvet er laget av ubehandlet, bart tre eller behandlet med olje. Den myke, naturlige overflaten er utrolig taktil og.


I motsetning til et lakket gulv, kan slitasje på hardvoksolje repareres. Du kan få et kalket uttrykk ved å bruke tynnet interiørbeis, pigmentert lakk eller olje. Er gulvet slitt eller har riper, bør det slipes før du lakker.


Oljen gir gulvet et varmt og behagelig inntrykk og fremhever treets naturlige årringer. Det er også mulig å. Parkettlakk V halvblank Fargeløs. Her må du etterbehandle med lakk eller hardvoksolje og ingen mulighet til å vedlikeholde det. Frisk opp den slitte parketten med farget olje eller maling.


Olje eller lakke parkett

Vi bruker samme finish på slipingen som når vi skal lakkere gulvet. Enten du har gulnet furugulv, en slitt parkett eller et splitter nytt tregulv. Vannbasert eller oljebasert.


Oljet gulv krever for eksempel mer av renholdet enn ett lakket gulv. Oljebasert lakk er den mest brukte lakken. Lakke gulv, hvordan gjøres det og hvilken lakk skal jeg velge på parketten eller heltregulvet.


All lakk vil gulne over tid. Vanlig standard parkett leveres med et slipe sjikt som gjør at vi kan slipe. Vi påfører alltid minimum tre strøk med lakk eller to strøk med oljebehandling om ikke. Kan repareres lokalt.


Dessuten er det mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.