fredag 20. september 2019

Olje terrasse i sol

Jeg er nå klar til å olje terrassen, og ønsker meg selvsagt oppholdsvær. Dessverre hender det at det regner om nettene selv om det er tørt og fint om dagen.


Lurer du på hva du skal tenkte på når du skal beise terrassen ? Hva er forskjell på beis og olje til terrassen ? Få svar på spørsmål. Unngå påføring i direkte sollys, fuktig vær og ved lave temperaturer.


Olje terrasse i sol

Husk at det vår og høst. Hvor dristig er det å beise i direkte sollys, ift bobler, blemmer (og evt.. Selv sverger jeg til en feit eldeltre- olje (på vanlig impr. terrassebord ) som. Fortsett så på samme måte over hele terrassen.


Olje terrasse i sol

I denne filmen oljer vi i sollys – det er ikke optimalt, så. Dessuten vil terrassebeis beskytte treverket bedre mot regn enn det olje gjør.


Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI). Skal vi bruke terrasserens eller terrasseoljefjerner ? Beis eller olje ? Det er snart tid for å gjøre terrassen klar for sol og sommer.


Om terrassen er plassert på husets solside blir terrassegulvet utsatt for. Velger du terrasseolje i stedet for beis, bør du nok regne med å gi.


Oljen har høyt tørrstoffinnhold for god metting av treverket, og riktig konsistens for å. Det er stor forskjell på olje og beis på terrassegulvet. Begge kan også inneholde fargepigmenter som beskytter mot uv-stråler fra sola, som. Unngå disse tabbene du gjør med terrasseolje. Sjekk yr-appen før du setter i gang – det skal ikke regne, og sterk sol er heller ikke bra.


Olje terrasse i sol

Fordelen er at terrassebeis beskytter treverket bedre mot regn og sol. BEISE TERRASSE. Bruk beis i stedet for olje på terrassen.


Da slipper du unna med mindre vedlikehol og får god beskyttelse mot sol, regn og kulde. Mange ønsker en mer transparent løsning som gir «trefølelsen», og det leverer olje og beis mye bedre på enn maling.


I tillegg er et terrassegulv veldig utsatt for. I sterkt solskinn bør du unngå å olje terrassen. Da kan oljen rekke å tørke før den trenger inn i treet.


Du bør heller ikke olje for sent på kvelden, da kan det legge. Søl på gjerde eller vegg tørker du av umiddelbart. Unngå å overflatebehandle terrassen i sterkt sollys.


Da vil olje og beis tørke for raskt, før de. Som en nøkkelregel bør terrassen få tørke et par dager, i alle fall når det er så kaldt som nå.


Men om det er sol og litt vind tørker det raskere, sier. Lengter du etter lange dager med sol og varme på terrassen ? Olje velger vi bort, da vi tidligere har erfart at det kan trekke ujevnt og gi skjolder.


Nybygget terrasse, vanlig, billigste sort impregnerte materialer. Må du beise eller olje terrassen i år, eller kan den nøye seg med en grundig vask ? Slik får du terrassen vårfin! Fuglene kvitrer og solen skinner – nå.


Se video om hvordan du beiser tidligere behandlet terrasse. Med terrasseolje får uteplassen en eksklusiv overflate og fin farge. Direkte sol er heller ikke bra for å nå optimal tørking og herding. I strålende sol og gode temperaturer på dagen vil tørketiden være kortere.


Det vil si at underlaget vil. Terrassebeis - vannbasert eller oljebasert ? UV-stråler fra solen bleker ned pigmenter og gjør treverket ”værgrått”. Regn vil over tid gradvis vaske ut olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.